Joulukalenteri 8.luukku – DIY makramee-joulukoriste

Makramee seinäkoristeet ovat nousseet tämän vuoden aikana suureen suosioon ja reilu vuosi sitten hankin meillekin sellaisen eräältä käsityöläiseltä ja kirjoittelinkin siitä kuvien kera → TÄÄLLÄ. Olen joka vuosi keksinyt jonkin ajankohtaisen DIY-idean Eliksen päiväkodin tädeille ja tällä kertaa päädyin juuri makramee solmeiluun. Ihan seinävaatteiden tekoon en ryhtynyt, vaan syntyi idea suloisista joulukoristeista kanelitankoja hyödyntäen.

Makramee ornamentti DIY Monta Syytä Rakastaa -blogi

Aikaisempien vuosien joululahjat päiväkodin tädeille on ollut:

→ DIY pannualunen
→ DIY miniatyyripipo joulukoriste
→ DIY taikataikina joulukoriste

Olin jo pitkään haaveillut makramee solmeilusta, mutta aloittaminen tuntui mahdottomalta. Sitten ajattelin, että näistä on helppo aloittaa harjoittelu, jonka jälkeen makramee koristeita on tullut tehtyä yksi jos toinen. Makramee solmeilu on edullista, mutta myös erittäin rentouttavaa ja terapeuttista.

Makramee-joulukoristeiden tekoon tarvitset ainoastaan:

– kanelitanko
– 3 mm paksua puuvillalankaa
– sakset
– kampa

Itse aloitin Lankavan Minimop kierrätyspuuvillalangalla, mutta myöhemmin tilasin Puolasta Bobbinyn ihania makramee lankoja.

Markettien kanelitangot tuntuivat näihin joulukoristeisiin liian lyhyiltä ja menikin pieni ikuisuus löytää sopivia kanelitankoja, kunnes mistäs muualtakaan kuin Tigerista löytyi 3 kpl paketeissa 40 cm pituisia kanelitankoja. Nämä leikkasin kolmeen osaan, jolloin kanelitangoista tuli juuri toivotun mittaisia näihin makramee joulukoristeisiin.

Tein teille tutoriaalivideon näiden joulukoristeiden tekoon, joten toivottavasti siitä on apua jos mielit tehdä näitä koristeita myös. Videossa opit kaksi erilaista solmua, joista nämäkin joulukoristeet on tehty.

Jouluisin terveisin,

Nina, Monta Syytä Rakastaa -blogista


Lue lisää Ninan DIY-ideoista ja pehmeänsävyisestä sisustustyylistä!

Monta syyta rakastaa banneri

2 kommenttia “Joulukalenteri 8.luukku – DIY makramee-joulukoriste

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *