Joulukalenteri 18. luukku – Ekoteko: DIY-joulukoristeet

Mitä tehdä vanhoille ja väärän värisille joulukuusenpalloille? Muutaman vuoden takainen joulukoristeiden sävymaailma ei vaan iske enää, mutta ekologinen puolesi huutaa, ettei joka vuosi voi ostella uusiakaan. Joulukalenterin 18. luukkumme tarjoaa sinulle luovan ratkaisun!

Joulukalenteri DIY joulukoristeet ekoteko Kotoin-blogi

DIY-kuusenkoristeet / Pandapallot

Tarvitset:

  • Vanhoja joulukuusenpalloja
  • akryylimaalia mustaa & valkoista
  • tasaisen sekä pienen, ohut kärkisen pensselin
  • mustan huopa-arkin
  • kuumaliimapyssyn & liimaa

VAIHE 1:

Käytin hopeanvärisiä joulukuusenpalloja, mutta kaikki muutkin värit käyvät – pallojen pohjaväristä riippuen pitää lisätä tarpeeksi pohjamaalikerroksia, jotta alkuperäinen sävy peittyy. Hopea vaati noin 3 kerrosta mutta älä pelästy – akryylimaali kuivuu nopeaan ja uuden kerroksen maalaat tuota pikaa.

Joulukuusenpallot kuivuivat liesituulettimen reunassa magneettikoukkujen avulla; etsi kodistasi sopiva paikka, johon saat joulukuusenpallot ilmavasti kuivumaan.

VAIHE 2:

Kun pohjaväri, eli valkoinen on saavutettu, on aika maalata pandalle silmät. Maalaa kaksi mustaa soikeaa pilkkua silmiksi, sekä nenä, pisamat ja suu paikalleen. Kun nämä ovat kuivuneet on aika maalata vielä valkoiset viirusilmät mustien soikioiden päälle.

Kuvissa vilahtelee muutama vuosi sitten maalaamani kettupallot, jotka on toteutettu samalla idealla. Niihin huovutin itse korvat, mutta nyt kokeilin pandapalloihin hieman yksinkertaisempaa toteutusta.

Joulukalenteri DIY joulukoristeet ekoteko Kotoin-blogi

VAIHE 3:

Ostin valmista mustaa huopa-arkkia askartelukaupasta, leikkasin korvat kaksinkertaisena ja liimasin kuumaliimalla kerrokset yhteen. Lopuksi korvat kiinnitettiin kuumaliimalla paikalleen.

Joulukuusenpallojen diy-projektissa on aika monta vaihetta, mutta loppuen lopuksi pandat valmistuvat nopeasti. Kun pohjaväri on saatu valmiiksi, niin loput vaiheet menevät yhdeltä istumalta – kiitos nopeasti kuivuvien akryylimaalien.

Suloisten panda-ja kettukoristeiden lisäksi voit tuunata vanhoista joulukuusenkoristeista myös muita eläimiä sekä muunlaisia kuviointeja. Ohuella siveltimellä on helppo tehdä vaikkapa graafisia kuvioita tai polka dot -pisteitä.

Joulukalenteri DIY joulukoristeet ekoteko Kotoin-blogi

Vielä ehdit luomaan vanhoista joulukuusenpalloistasi juuri oikeanlaiset teidän joulua varten. Älä siis anna ulkokuoren hämätä, vaan tee ekoteko ja anna vanhoille koristeille uusi mahdollisuus!

Jouluisin terveisin,

Riikka, Kotoin-blogista


Lue lisää Riikan perheen menosta ja inspiroidu persoonallisen bohosta kodista!

KOTOIN BLOGI BANNERI

2 kommenttia “Joulukalenteri 18. luukku – Ekoteko: DIY-joulukoristeet

  1. Aivan mahtavaa.Hyvä että meillä täällä kierrätetään nykyisin paljon.Niin teen itsekin.

    1. Olemme samaa mieltä! Kotoin-blogin Riikan DIY-idea vanhojen joulupallojen päivittämiseen ja uudistamiseen on nerokas!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *