Joulukalenteri 22. luukku – Joulupuu on rakennettu!

Rakennan joulua kotiin pikkuhiljaa marraskuusta lähtien. Usein se alkaa jouluvalojen laittamisella ikkunaan ja paperitähtien ripustamisella. Seuraavaksi kotiin ilmestyy jouluisia kukkia ja sisustus lähtee hiljalleen kääntymään koristeiden ja tunnelman puolesta jouluiseen. Kaiken kruununa toimii joulukuusi – oikea kaunotar jonka löydätte täältä joulukalenterimme 22. luukusta!

Joulukuusi Joulukalenteri Checklist-blogi

Joulukuusi Joulukalenteri Checklist-blogi

Meidän perheessämme ei ole kovin vahvaa perinnettä siitä milloin kuusi kotiin kannetaan. Yleensä se on noin viikkoa ennen aattoa, riippuen vähän omasta fiiliksestä. Sen sijaan sen koristelu toimii aina samalla kaavalla; laitamme joulumusiikin soimaan ja koristelemme kuusen tyttären kanssa kahden. Kaikki koristeet levitetään ensin lattialle ja siitä niitä poimitaan yksitellen kuuseen laitettavaksi. Tähti laitetaan tietenkin viimeiseksi. Tänäkin vuonna kuusessa on vain valkoista ja hopeaa ja itse kuusi on pihta. Se ei varise, mutta ei myöskään harmikseni tuo sitä joulun tuoksua. Siksipä ensi vuodeksi harkitsenkin metsäkuusta monen vuoden jälkeen. Tämä joulu kuitenkin nautitaan tästä kauniista ja tasaisesta yksilöstä!

Joulukuusi Joulukalenteri Checklist-blogi

Joulukuusi Joulukalenteri Checklist-blogi

Tänä vuonna sijoitin joulukuusen Tine K. -merkin suureen koriin. Olen haaveillut siitä jo jonkun vuoden ja nyt kun labradorinpentu tutustuu ensimmäisen kerran sisällä olevaan joulukuuseen, oli hyvä aika toteuttaa haave. Kori nostaa (tai ne tiiliskivet ja iso tarjoiluvati, jotka korin sisällä ovat) kuusen sen verran ylös, että alaoksat jäävät puolen metrin korkeuteen. Koira ei näin ollen ihan pääse nysväämään kuusen alaoksiin ja koristeetkin saavat olla paremmin rauhassa. Vaikka ei voi valittaa – hauveli on alusta asti antanut kuusen olla täysin rauhassa. On se sellainen ihanuus, että! Ja onhan tuo nyt visuaalisestikin aika kaunis tuo kuusi korissa ollessaan.

Joulukuusi Joulukalenteri Checklist-blogi

Joulukuusi Joulukalenteri Checklist-blogi

Joulukuusi Joulukalenteri Checklist-blogi

Näiden tunnelmallisten kuvien myötä toivotan mukavia jouluaatonaluspäiviä. Nämä on juuri ne päivät, joista tulee nauttia!

Jouluisin terveisin,

Heidi, Checklist-blogista


Lue lisää Heidin jouluvalmisteluista ja ihastu kauniin skandinaaviseen ja tunnelmalliseen kotiin!

CHECKLIST BLOGI

Joulukalenteri 22. luukku – Joulupuu on rakennettu!” kommentit

  1. Voi että tykkään teidän kodista,se on todella kaunis!Hyvää joulua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *