Joulukalenteri 15. luukku – DIY joulukranssi

Kaunis havukranssi on ihana koriste niin ulkona kuin sisälläkin. Kranssin voi myös tehdä esimerkiksi lahjaksi näin joulun alla, kun vieraillaan ystävien ja sukulaisten luona. Me askartelimme täksi jouluksi hyvin simppelin mallin, jossa käytimme havujen lisäksi kahdenlaisia eukalyptuksen oksia – joulukalenterimme 15. luukun helpoilla ohjeilla sinäkin onnistut!

Joulukalenteri DIY joulukranssi 2 for living -blogi

Kranssin tekeminen ei ole vaikeaa, mutta vaatii toki hieman kärsivällisyyttä. Mikäli et ole aikaisemmin tehnyt kukkasidontoja niin kannattaa aloittaa kokeilu pienemmällä kranssilla, mutta reippaasti vaan kokeilemaan! 🙂

Näitä tarvitset:

  • pajunoksia
  • vihreää rautalankaa
  • sakset
  • eukalyptuksen oksia tai muita oksia
  • havuja
  • juuttinarua

Havuja voi kerätä omasta pihasta tai niitä voi ostaa kukkakaupasta kuten me teimme. Esimerkiksi Plantagenissa myydään valmiita havunippuja, jotka eivät varise. Eukalyptuksen oksat me haettiin kukkakaupasta ja kranssin pohjaa varten Elisa kävi hakemassa metsästä muutamia pajunoksia. Näiden lisäksi kranssin tekoon tarvitsee sakset sekä rautalankaa, jolla havut ja eukalyptukset kiinnitetään pajukehikkoon.

Joulukalenteri DIY joulukranssi 2 for living -blogi

Joulukalenteri DIY joulukranssi 2 for living -blogi

Näit teet joulukranssin:

Tee pajusta kranssipohja. Notkeimmat pajunoksat ovat parhaita tähän. Kieputa oksia toistensa ympärille aloittaen seuraava oksa noin puolesta välistä edellistä ja niputa nämä vahvalla rautalangalla yhteen. Oksia voi taivutella pyöreämmiksi jolloin kranssin muoto alkaa hahmottua helpommin.

Ala asettelemaan havuja sekä muita oksia yksitellen kranssin ympärille. Aloita yhdestä kohtaa ja aseta aina seuraava kerros lomittain edellisen päälle ja käytä rautalankaa sitomiseen. Kokeile miten oksat näyttävät parhailta ja muista välillä vilkaista myös kokonaisuutta kauempaa. Pienessä kransissa oksienkin kannattaa olla pienempiä, kun taas isommassa voit käyttää myös suurempia oksien pätkiä.

Sido lopuksi kranssiin juuttinaru sitomisnaruksi.

Joulukalenteri DIY joulukranssi 2 for living -blogi

Joulukalenteri DIY joulukranssi 2 for living -blogi

Ihanaa joulun odotusta toivottaen,

Elisa & Marjukka, 2 for Living -blogista


Lue lisää Elisan ja Marjukan inspiroivista DIY-ideoista ja raikkaan skandinaavisista sisustusratkaisuista!

2 for living blogi banneri

2 kommenttia “Joulukalenteri 15. luukku – DIY joulukranssi

  1. Ihana kranssi.Itsekin tein tyroksipohjaan kranssin tyttärelleni ja muitakin käpytöitä on tullut tehtyä tämän joulun alla…

    1. Marjukka ja Elisa ovat tehneet todella upean kranssin! Me Casan taustatiimiläiset ihastellaan kuorossa miten kauniita DIY-ideoita ja toteutuksia meidän bloggaajat on joulukalenteriin loihtinut. Marjukan ja Elisan 2 for Living -blogista löydät lisää upeita diy-aiheita ja ohjeita, kannattaa käydä lukemassa! https://2forliving.casablogit.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *