Joulukalenteri 11. luukku – DIY puinen joulukuusi

Meidän kodissa alkoivat jouluiset askarteluhetket esikoisen kanssa jo hyvissä ajoin marraskuun loppupuolella. Tytär on tullut ihan äitiinsä ja saattaa viettää useita tunteja askarrellen. Puinen joulukuusi valmistui askartelupajalla viimeisimpänä, kuusen voi laittaa joko pöydälle tai jos teet ilman alustaa, voit ripustaa kuusen vaikkapa seinälle.

Joulukuusi DIY casa joulukalenteri White Black blogi

Joulukuusi DIY casa joulukalenteri White Black blogi

Kaksi tai kolme erikokoista kuusta vierekkäin esim. seinällä on todella näyttävän näköinen kokonaisuus! Pihallamme kasvaa lehtikuusia, jonka alta keräsin maahan pudonneita oksia ja käpyjä kuusta varten. Myös sammal löytyi omasta metsästä (huom, sammaleen keräämiseen tarvitaan maanomistajan lupa) ja muut tarvikkeet omasta autotallista. Puurimoja ja erivärisiä puolalankoja löytää askartelukaupoista.

Joulukuusi DIY casa joulukalenteri White Black blogi

Joulukuusi DIY casa joulukalenteri White Black blogi

Askartele puinen joulukuusi:

 • 3 pyöreää puurimaa
 • laudan pätkä
 • pieniä nauloja
 • rautalankaa
 • kuumaliimaa
 • kultaista tai hopeista puolalankaa
 • lehtikuusen oksia ja käpyjä
 • tähtianiksia
 • askartelumassasta tehdyn tähden
 • pullovalot/patterivalot
 • sammalta

Katkaise puurimat halutun pituisiksi ja kiinnitä kolmioksi rautalangan ja kuumaliiman avulla. Kiinnitä kuusi laudan pätkään pienillä nauloilla sekä kuumaliimalla. Kiedo puolalankaa kuusen ympärille. Ripusta valot (itse käytin pullovaloja) kuuseen samalla tavoin kuin puolalanka. Pujottele lehtikuusen oksat puolalankojen välistä ja liimaa kuumaliimalla käpyjä ja tähtianiksia koristeeksi. Lopuksi sido tai kuumaliimaa massasta tehty tähti latvaan. Voit koristella alustan halutessasi sammaleella tai jättää laudan näkyviin. Sytytä valot ja ei muuta kuin ihastelemaan!

Joulukuusi DIY casa joulukalenteri White Black blogi

Täältä löydät muita tekemiäni askarteluja: → whiteandblack.casablogit.fi/diy

Mukavia askarteluhetkiä toivottaa,

J, White & Black -blogista


Lue lisää White & Black -bloggaajan kekseliäistä DIY-ideoista ja tunnelmallisesta sisustuksesta!

White and black blogi banneri

Joulukalenteri 11. luukku – DIY puinen joulukuusi” kommentit

 1. Itse hurahdin tämän joulun alla käpy askarteluun.Nyt on tehty monia ihania käpyhyasinttejä,käpypallo,käpykranssi ja käpykuusikin.
  Annan lahjaksi läheisilleni tuottamaan hyvää joulumieltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *