Monella saattaa perinteisten hillotäytteisten joulutorttujen kiintiö olla tältä vuodelta jo täynnä, vaikka pakastimesta löytyisi torkkutaikinaa yllin kyllin. Hyödynnä ylimääraiset torttutaikinat ja kokeile suolaisia torttuja tällä CASA Blogien joulukalenterin 23. luukusta löytyvällä ohjeella. Suolaiset tortut teille tarjoavat tällä kertaa Riikka, Miia ja Irina!
Täytteeksi valikoituivat tomaattipesto ja valkohomejuusto. Juustoksi toki kelpaa mikä vain mieleinen, mutta alkuperäisessä ohjeessa käytettiin parmesaania. Kiitos vielä Riikalle tästä mainiosta parin vuoden takaisesta vinkistä!
Tortut valmistuvat aivan perinteisten tapaan: marmeladin sijasta nokare tomaattipestoa, sakarat kiinni ja päälle siivu juustoa. Sitten vain uuniin 225 asteeseen ja noin 10-15 minuuttia, uunista riippuen. Anna hetki jäähtyä ja sitten vain nauttimaan glögin kera!
Nämä tortut sopivat loistavasti arkeen ja juhlaan, niin joulupöytään kuin uudenvuoden tarjoiluunkin.
Iloista ja rentouttavaa joulua kaikille!
Jouluisin terveisin,
Irina, Riikka ja Miia, CASA Blogit
Leppoisaa joulua sinnekin päin.